«    Июль 2016    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Сортировать статьи по: дате | популярности | посещаемости | комментариям | алфавиту

 Амерыканскі журавель

Амерыканскі журавель


Амерыканскі журавель знаходзіцца на мяжы вымірання. На сенняшні дзень у дзікай прыродзе жывуць 437 асобін, а ў няволі ўтрымліваецца 165 птушак. Катастрафічнае зніжэнне колькасці адбылося з-за страты асяроддзя пражывання і некантралюемай палявання. Адна з папуляцый гняздуецца ў нацыянальным парку Вуд-Бафала на тэрыторыі Канады.
Читать далее
Просмотров: 85 Комментариев: 0

 Аўстралійскі журавель

Аўстралійскі журавель


Ўяўляе сабой аўстралійскі журавель буйную птушку, обитающую ў Аўстраліі, Новай Гвінеі і встречающуюся ў Новай Зеландыі. У Аўстраліі птушка найбольш шматлікая ў паўночна-ўсходняй частцы штата Квінсленд. Існуе асобная папуляцыя на поўдні мацерыка ў штаце Вікторыя. У Квінсленд колькасць птушак ацэньваецца ў 50-100 тыс. асобін. Паўднеўцаў налічваецца каля 1000 асобін.
Читать далее
Просмотров: 74 Комментариев: 0

 Даурскай журавель

Даурскай журавель


Даурскай журавель ўяўляе сабой буйную птушку, обитающую на землях Забайкалля і ў паўночна-ўсходніх раенах Кітая і Манголіі. Спрадвеку гэтую тэрыторыю называлі Даурией. Адсюль і адбылося назва дадзенага выгляду. Птушкі падзеленыя на 2 папуляцыі. Адна з іх жыве ў заходніх, а іншая ва ўсходніх раенах Даура. Заходнія насельнікі у зімовы перыяд ляцяць у басейн ракі Янцзы, дзе і чакаць сканчэння холаду.
Читать далее
Просмотров: 43 Комментариев: 0

 Японскі журавель

Японскі журавель


Японскі журавель ўтварае асобны выгляд і належыць да роду жураўлеў. Буйная птушка, жыве ва ўсходніх раенах Азіі. Усяго існуюць 3 адасобленыя папуляцыі. Адна з іх жыве на паўдневай ускрайку Курыльскіх астравоў і на востраве Хакайда. Характэрная яна тым, што не мігруе ў зімовы перыяд, а вядзе аселы лад жыцця. Другая папуляцыя аблюбавала для сябе Далекі Усход.
Читать далее
Просмотров: 38 Комментариев: 0

 Стэрх

Стэрх


Ставіцца стэрх да роду жураўлі і ўтварае асобны выгляд, які з'яўляецца эпідэмікам паўночных раенаў Расіі. У цяперашні час колькасць гэтых унікальных птушак вельмі нізкая. Усяго існуюць 2 папуляцыі, адлегласць паміж якімі вымяраецца тысячамі кіламетраў. Заходняя папуляцыя гняздуецца ў раенах, якія прымыкаюць да Обской губе. Усходняя папуляцыя аблюбавала для сябе паўночныя раены Якуціі ў басейне ракі Индигирка. Месцы гэтыя ўсе халодныя і цяжкадаступныя.
Читать далее
Просмотров: 41 Комментариев: 0

 Шэры журавель

Шэры журавель


Ўяўляе сабой шэры журавель буйную птушку, обитающую на тэрыторыі Еўразіі і Афрыкі. Месцы гнездавання распаўсюджваюцца ад паўночных раенаў Еўропы і Азіі да стэпе, якая цягнецца ад Усходняй Еўропы да Далекага Усходу. Дадзены выгляд не гняздуецца ў тундры. Яго таксама няма на бязмежных сопках Маньчжурыі. У зімовы перыяд птушкі мігруюць у раены Ўсходняй і Паўночнай Афрыкі, на поўдзень Іспаніі, Паўночную Індыю і ўсходнія раены Кітая.
Читать далее
Просмотров: 45 Комментариев: 0

 Чорны журавель

Чорны журавель


Ставіцца чорны журавель да роду жураўлі. Гняздуецца на велізарнай тэрыторыі ад паўночна-ўсходніх раенаў Кітая да Заходняй Сібіры. Аднак гэта зусім не азначае, што птушкі запаланяюць ўсю бязмежную плошчу. Існуюць асобныя папуляцыі, якія і ўладкоўваюцца ў межах названага рэгіену.
Читать далее
Просмотров: 61 Комментариев: 0

 Жураўлі

Жураўлі


Жураўлі — гэта род птушак з сямейства сапраўдных жураўлеў. Жывуць яны на ўсіх кантынентах, акрамя Афрыкі і Антарктыды. Жывуць птушкі заўседы ля вады, а перавагу аддаюць забалочанай мясцовасці. Усяго ў родзе налічваецца 10 відаў. Жывуць яны ў розных рэгіенах, і кожны від мае свае індывідуальныя рысы. Агульным жа з'яўляецца прыгажосць гэтых птушак.
Читать далее
Просмотров: 53 Комментариев: 0

 Птушка-ліра

Птушка-ліра


Птушка-ліра або лирохвост ўтварае выгляд у родзе лирохвосты. Выгляд падзяляецца на 3 падвіда. Птушка пявучых. Жыве ў паўднева-ўсходніх раенах Аўстраліі і на востраве Тасманія. У Аўстраліі гэта поўдзень Вікторыі і паўднева-ўсход Квінслэнду. Жывуць прадстаўнікі віду ў субтрапічных і ўмераных лясах у асноўным у нацыянальных парках краіны.
Читать далее
Просмотров: 48 Комментариев: 0

 Кукабара

Кукабара


Кукабара – драпежная птушка, адносіцца да сямейства зимородковые. Ўтварае род, у якім налічваецца 4 выгляду. Характэрныя яны сваімі крыкамі, якія нагадваюць смех чалавека. Жывуць птушкі ў Аўстраліі, Новай Гвінеі і на астравах Ару, якія знаходзяцца ў 150 км ад Новай Гвінеі ў Арафурском мора.
Читать далее
Просмотров: 48 Комментариев: 0
Назад 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 26 Вперед
 
banner
Логин:
Пароль:

Добро пожаловать!

Вы вошли как гость, рекомендуем Вам авторизироваться либо пройти процесс регистрации. Если Вы забыли пароль, то Вы можете его восстановить.

Самые популярные статьи Все статьи